Sunday, March 20, 2011

The Trends Of This Summer

Nii eelmine postitus rääkis siis värvitoonidest, nüüd räägime aga selle suve stiilist, mis on konkreetsemalt moes või siis moodi tagasi tulnud.


Moodi on tagasi hüpanud 70ndate glamuur - Rõhutada tuleb seksuaalsusele, eksootilistele ehetele. Moes on  kõrged platvormkingad, kõrge pihaga alt laienevad püksid kaunistatud võluva vööga, kenad elegantsed pluusid, mida õhulisem seda parem(siid,satiin), kõrge kaelusega sviitrid, mis on nö pükste/seeliku sisse topitud ja loomulikult ka jumpsuit! Õhtuks sobib kanda läikivaid, õhulisi kleite, moes on kroogitud ja drapeeritud kleidid, millele on üle visatud mõnus rangelõikega jakk (võib kanda lauasa nahktagi). Eiriti seksikad on lõhikud nii kleitidel kui ka seelikutel.








70ndate boheemlaslik stiil- hõljuvad maani kleidid,  palju ehteid, kaunid lokid, ohtralt erinevaid mustreid.





Ratturi stiil(suured pandlad, militaarsed detailid)- Mootorratta jakk (nahkjakid tugevate jõuliste detailidega), nahkpüksid, mootorratta saapad. Rõhk on jõulisel välimusel!










Punk- Punki tuleb miksida tesite hooaja trenidedega, sest vastasel juhul võivad väga paljud oma valikuga minna üle piiri. Moes on needid- neid võib lisada oma riieetusele igaüks, kuid tuleb meeles pidada, et stiilsel needikasutusel ja maitsetul ärakantud välimusel on õhuke piir. Suured saapad- eriti stiilsetena näevad need välja kitsaste nahkpükste või võluva kleidiga. Haaknõelad- nende kasutamisel tuleb taas ettevaatlik olla, kuid eriti mõnusatena mõjuvad nad kampsunite kinnistena.
Stiilseid erinevates toonides neete võite leida kangadžunglis Tartu mnt-l (Stockmanni vastas)






50ndate naiselikkus- Eriti tähtsad on lõiked, mis toovad esile naiselikud kurvid, nt üle põlve naiselikud nö circle seelikud, mis vöökohast eriti kitsad. Moes on erinevad pitsid ning lilletrükid. Kõik võivad vanaema kapist üles otsida üle põlve suured seelikud, mida saab nooruslikumaks muuta kitsa sviitri ning nahast vööga, mis tõmbab seeliku kenasti ümber piha. Lisada võib veel satsikestega sokid, mida kaunite kingaksestega kanda. Taas on moes naiselikud sirglõikelised kleidid, mis on vöökohast ja puusast ümber ning lähevad seljas õrnalt alt laiemaks, eriti kuumad on detailid seljataga, nagu lahtine selg või huvitavad detailid.
Detailid: Naiselikud kontskingad, punane või roosa huulepulk, lai vöökohta siluv vöö, kindad, peas kantavad sallid, nahast minikotid, suured taha kammitud juuksed või krunnid. Neile, kes julgevad katsetada, võiad kleidi peale visata meheliku jaki, tavailsed sokid asendada põlvikutega, seeliku peale lühikese topp, paljastades pisut nahka.








Igati on moes heegeldatud, kootud kleidid, seelikud või kotid.
Detailidest riietusel on uudseks moeks nöörid ja tutid, mis on luksulikkuse sümbol! Tutikesed võivad olla nii kleitidel, jakkides, kottidel, kingadel kui ka akssessuaarides, piiranguks on vaid sinu enese fantaasia. Nööre võib kasutada ka kaelakeedes või õlakutena.








Taas on moes kolmveerand pikkusega nö kärbitud püksid ja kapripüksid- neid võib kanda nii kontskingade, platvormkingade kui ka balletikingadega, pin-upi stiilis eestseotud triiksärgiga, pikema t-särgiga, mis on mõnest kohast lohakalt pükstesse pandud, bikeri jakiga, meeste jakiga, kampsuniga, millega iganes.





Laiad püksid- need on moes nii tavalise kui ka kõrgendatud värvliga, laiu pükse tuleb alati kanda kõrgete kontsadega, sest vastsel juhul jääb väga mehelik mulje ning konts pikendab jalga, soovitatav on kanda liibuvat toppi või väga õhulisest kangast pluusi, mis tasakaalustab kogu välimust. Samuti võib kanda platvormkingi ning lisades veel suur müts, saab väga erilise ning naiseliku välimuse, kellele mütsid ei meeldi võib välimust täiustada pin- up soenguga. Ettevaatust, sellised püksid ei sobi väga lühikeste jalgadega inimestele, pükse proovides on soovitatav kohe jalga asetada kõrged kingad, et püksipikkus oleks õige !




Mereväe sinise ja valgega triibud-  tuleb ettevaatlik olla liiga julgete lõigetega, sest triibud ise on juba piisavalt silmapaistvad, lihtne lõige julge triibuga mõjub alati väga kütkestavalt, triibud on eriti seksikad minikleitel, millele võib lisada ka suure triibulise kaabu, julgemad võivad triibulist miksida ka erinevate printmustritega. 






Tagant pikemad kleidid-  seda võib näha ka seelikute kui ka pluuside puhul. Sellised lõiked annavad väga õhulise ning kütkestava mulje.




Jumpsuit ja playsuit- Neid on nii karmilõikelisi kui ka ülinaiselikke ja õrnu variante, sportlikke kui ka hipilikke. Kui sul on kurvid või pirinikujuline figuur, siis tuleks proovida vööga jumpsuiti, et kogu pilk vöökohale seisma jääks.



Lühikesed topid- eriti moes on kanda neid kõrge värliga seelikute ja kõrgendatud pihaga pükste puhul, et mitte näidata liiga palju. Samuti võib kanda minitoppide peal võrkkampsunit, mis paljastab õrnalt alt paistva figuuri.




Ehted on inspireetitud gootist:
Moes eriti suured sõrmused ning mida rohkem, seda parem (kuid päris üle pingutada ei tasu, sest kui panna mitu sõrmust, tuleks ülejäänud ehted jätta lihtsamaks, et ei tekiks liiga mustlaslik effekt)
Kuld on taas moodi trüginud ning lubab kõigil naistel end ohtralt üle kullata.
Kukkuvad kõrvarõngad- igas suuruses, peaasi, et sobiks näokujuga.
Kõevõrud- mida suuremad, seda paremad- ärge kartke värve!
Suureks trendiks kassisilma-(päikse)prillid, retro on tagasi, mida veidram prill, seda uudsem välimus!















Vöökott-  Nahast naiselik vöökott, mida saab kanda vööna ning asendab käekotti. Kõige kaunim on seda kanda vöö kohal või pisut puusast kõrgemal, et anda edasi elegantset muljet. Eriti soovitatakse vöökotti kanda pika õhulise kleidiga, kõrge värvliga pükstega ning  lühikesele kokteilikleidile annab vöökott perfektse lõpu.





Puukingad- kõrge kontsaga puukingad annavad nad outfitile lõpliku omapärase viimistluse.
Minikontsaga kingad- kõige kaunimad ja moodsamad on terava ninaga, mis annavad klassikalise välimuse, naiselikud detailid, nagu lipsukesed on igati teretulnud, kuid liialdada ei tohi, sest vastasel juhul tekib liiga koolitüdruku välimus, minimalismis peitub võlu. Samuti on uudseks moeks minikontsaga sandaalid.

Pole suurim fänn, aga seda ma ütlesin kunagi ka kitsate pükste kohta









Soengud: 
Peamiselt inspiratsiooni saanud 60-70ndatest
Moes on heleblondid (lausa valge) ja punapead, kui siiski pole kõige tähtsamad just need värvid, vaid uudne lähenemine iseendale.
Soengute peamiseks võtmeks on naturaalsus, pole vaja juustesse sättida ehteid, pigem teha juustest endast midagi huvitavat, nt kalasaba, punupatsid ja topeltsõlm, mis jätab naturaalse, pisut sasise, kuid lummava mulje. Samuti on moes nö linnupesa soeng, mis jätab metsiku, kuid siiski elegantse kuma, pidulikul puhul on kaunis lisada õrnalt sädelev peapael.

Lühikeste juuste puhul on moes kergelt lainetav bob-soeng, eriti lühike poisipea.
Samuti on taas moes sirglõikeline tukk, mis sobib ideaalselt bob-soenguga ning hipilike pikkade laines juustega.










No comments:

Post a Comment